Friday, December 14, 2012

Perasaan :)

Assalamualaikum ? Howowyou ? Kalau sihat, Alhamdulillah . kalau tak, mkn ubt yea awk ? :)

so, feelings . manusia dianugrah oleh Allah dgn pelbagai macam perasaan .
Sedih, Gembira, Marah, Terkilan, Bangga dan macam macam lagii .
malah, pelbagai bagai perasaan tu boleh muncul dalam satu masa .
Hebat kan kuasa tuhan ? :)

Jujur, Aii dalam keadaan tu skrg :')
Diluar org nampak Aii happy, ceria dan senyum sentiasa, tpi dalam hati ?
itulah juga hebatnya kuasa Allah, apa yg ada di dalam tidak seindah apa yg ada diluar .
disaat kita melihat seseorang itu tersenyum bahagia, kita tak tahu kesakitan yg dia rasaii di dalam .
tapi, tak semua mcm tu jgak . ada org yg dia tunjukkan apa yg dia rasa .
bila dia happy, kegembiraan tu jelas di muka dia . bila dia sedih pun sama .
ada jugak org yg kegembiraan teserlah di luar tapi sebenarnya kesedihan yg terkubur di dalam .
well, mcm kes Aii :')

Semua org telah, sedang dan akan merasai pengalaman bercinta kan ?
rasa sakitnya disakiti, indahnya dicintaii malah juga, rasa ingin memiliki .
tapi, apa pun, kita kena ingat, org yg kita ingin miliki tu belum tentu akan menjadi milik kita .
sayang mana pun kita pada org tu, kalau dia bukan jodoh kita, kita tetap tak akan miliki dia .
perkara terbaik yg kita boleh lakukan pada saat itu hanyalah bertawakal .
bila kita dilukaii, terima dengan redha . jangan kerana seseorang yg belum tentu jodoh kita,
kita sanggup lukakan diri kita sendiri . jangan kerana seseorang itu, kita sanggup rendahkan maruah kita .
bila perpisahan berlaku, anggap sahaja tiada jodoh . dan itulah yang terbaik untuk kita .

 Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita . sekadar berkongsi, perjalanan hidup kita (jodoh, ajal, rezeki) telah ditentukan sejak kita berusia 3bulan didalam kandungan ibu kita . Allah itu adil .
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . What you give, you get back atau pun KIFARAH .
awesome tak gambar atas ne ? Aii buat sendiri :) sekadar untuk berkongsi .
kalau kita dilukai, jangan terus berputus asa untuk menyayangi .
tapi, cukuplah kita ubati hati yang terluka itu dahulu sebelum bersedia menyayangi lagii .


 Aii dah takde idea -.- haha, itu jaa yg Aii ada dalam fikiran sekarang .
ada masaa, Aii update lagii .
Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm a converse princess

Link3 .. Jom share link sayangs