Friday, December 14, 2012

Perasaan :)

Assalamualaikum ? Howowyou ? Kalau sihat, Alhamdulillah . kalau tak, mkn ubt yea awk ? :)

so, feelings . manusia dianugrah oleh Allah dgn pelbagai macam perasaan .
Sedih, Gembira, Marah, Terkilan, Bangga dan macam macam lagii .
malah, pelbagai bagai perasaan tu boleh muncul dalam satu masa .
Hebat kan kuasa tuhan ? :)

Jujur, Aii dalam keadaan tu skrg :')
Diluar org nampak Aii happy, ceria dan senyum sentiasa, tpi dalam hati ?
itulah juga hebatnya kuasa Allah, apa yg ada di dalam tidak seindah apa yg ada diluar .
disaat kita melihat seseorang itu tersenyum bahagia, kita tak tahu kesakitan yg dia rasaii di dalam .
tapi, tak semua mcm tu jgak . ada org yg dia tunjukkan apa yg dia rasa .
bila dia happy, kegembiraan tu jelas di muka dia . bila dia sedih pun sama .
ada jugak org yg kegembiraan teserlah di luar tapi sebenarnya kesedihan yg terkubur di dalam .
well, mcm kes Aii :')

Semua org telah, sedang dan akan merasai pengalaman bercinta kan ?
rasa sakitnya disakiti, indahnya dicintaii malah juga, rasa ingin memiliki .
tapi, apa pun, kita kena ingat, org yg kita ingin miliki tu belum tentu akan menjadi milik kita .
sayang mana pun kita pada org tu, kalau dia bukan jodoh kita, kita tetap tak akan miliki dia .
perkara terbaik yg kita boleh lakukan pada saat itu hanyalah bertawakal .
bila kita dilukaii, terima dengan redha . jangan kerana seseorang yg belum tentu jodoh kita,
kita sanggup lukakan diri kita sendiri . jangan kerana seseorang itu, kita sanggup rendahkan maruah kita .
bila perpisahan berlaku, anggap sahaja tiada jodoh . dan itulah yang terbaik untuk kita .

 Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita . sekadar berkongsi, perjalanan hidup kita (jodoh, ajal, rezeki) telah ditentukan sejak kita berusia 3bulan didalam kandungan ibu kita . Allah itu adil .
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . What you give, you get back atau pun KIFARAH .
awesome tak gambar atas ne ? Aii buat sendiri :) sekadar untuk berkongsi .
kalau kita dilukai, jangan terus berputus asa untuk menyayangi .
tapi, cukuplah kita ubati hati yang terluka itu dahulu sebelum bersedia menyayangi lagii .


 Aii dah takde idea -.- haha, itu jaa yg Aii ada dalam fikiran sekarang .
ada masaa, Aii update lagii .
Assalamualaikum :)

AiiSHAii LEViNE

Assalamualaikum ? haii :) miss me ? haha . Kesian kan blog ne ? jarang sgt Aii update . huhu :'(
so, back to the title, AiiSHAii LEViNE <3 tau maksud ? hehe
actually, Aii skrg sgtsgt super addicted to @adamlevine . alaa, vocalis Maroon5 tu :3
Aii ada publish satu post sal dia <3
sbb tu guna second name dia . AiiSHAii pulak ?
well, my full name is Atiqah Shahirah . buang yg ndaa berkaitan, jadii laa AiiSHAii .
semat kan ? haha XD perasan much :b





Friday, November 30, 2012

Le' Single Me :')

Assalamualaikum :)
lama ndaa update ne blog kn ? alahaii, bangas suda kn ? haha .
sibuk melulu seja kan, kesian blog aku ne :')
back to the title, well . yes . i am single :')
haha, 7 bulan 16 hari seja aku mampu .
kesian kn aku ? eh, salah . kesian kn ex boyfriend aku ?
haha, slama ne dya cukup sabar dgn aku . akhirnya semalam, dya meletup .
aku ndaa salahkn dya gak .
salah aku bhaa . haha . jdi, yg bole aku buat sekarang ialah .. ikhlas kan :)
ndaa da jodoh kn , mw buat apa lagii :')
lagipun, aku mw SPM tahun dpn . jdi, bgus aku focus dgn study kn ?
dya pun bnyak tanggungjawab . jdi, sekurangkurangnya klau aku bukn girl dya lgii .
dya ada bnyak masa utk family dya :)
klau ada jodoh,  akhirnya bersama gak an ? berserah sajalah pda Allah :)


hey, awk ?
terimakasih untuk segalanya :)
Maaf untuk segalanya .
ampunkan laa segala dosadosa sya pda awk eh ?
saya masih ada perasaan tu pada awk . tpi, biarlah masa yg tentukn :)
saya bersyukur, sbb sya sempat memiliki awk :")


M_H :')

Monday, October 15, 2012

Lovin' Levine

LOVIN' LEVINE

yea, i'm totally fall for Adam Levine -.-
well, i know he have a girlfriend . totally dissapointed :'(
haha, whatever .
back to him .
Adam Noah Levine
born on March 18, 1979
American singer-songwriter and musician,
best known as the front man and guitarist for the pop rock band Maroon 5. 
i do love Maroon5 before, but knowing him was the singer of all the awesome songs ..
makes me love'em even more !
one of the coaches in The Voice <3
totally love the way he speak to attract singers for #TeamAdam .
also the time where he fight with Blake Shelton .
they are so funny !
so, heres a few picture that i 'stole' from the internet ;)
 
Lovin' Levine 













xoxo 
cant you see how adorable he is ? 
oh my gosh ! haha
follow his twitter ;
@adamlevine
 
till then,
aiishaii 

Wednesday, May 30, 2012

GeminiGirl Photography


Assalamualaikum ?
halew ! : )
how are u ?
oke, mlas nak bnyak2 ckp ..
so, based on the title : 3


GEMINIGIRL PHOTOGRAPHY ?
hows that sounds and look like ?
haha, well ..
it was just a temporary name .
i'm gonna change it actually ..
i'm not actually that good in photography but,
maybe i can make it as a hobby or as a side-income ?
wah, very the over kan i ? ahaha

people said that if u want to be a good photographer,
learn from the best ..
and i was like, "-.-' daaa,"
and they said we have to make a few account ..
Tumblr, Instagram, Flickr and so on ..
well, i'm thinking of changing the name first ..
then, i make the account :3

hehe,
so . promo time .. weee <3

like my FB page

follow my Twitter account

& my Instgram
EIQAHSHAI

trust me, either u add of follow me ..
I PROMISE, i'll follow you back : D


so, we've reach the end of this post : 3
thanks for lending me you eyes .
OH MY ENGLISH <3

atiqah.shahirah.safarwan

Saturday, May 26, 2012

Sorry Blog :'(

Assalamualaikum ?
howowyou ?
i havent update this blog for quite a while an ?
hehew, sorry guys .
i'm kinda busy lately :)
well, i've just finished my mid-term exam a few days ago .
and i'm totally dissapointed with a few of my results -.-'

i havent actually got all the papers but only a few of em' makes me want to suicide already :(
well, i'm new to 4 subject and its killing me (T,T)
Chemist, Physics, Biology and AddMaths .
want to know my result ?
i only got my chemist and physics and its frustrting >:(
urm, i only got 32% for my chemist and 43% for my physics .
seriously, i;m so stressed out with my results .
i've promised my self .. 
for the next test on exam, i'm gonna try my very best .
early prepartion for sure :3

dear blog, i'm sorry i abandoned you all this time :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm a converse princess

Link3 .. Jom share link sayangs