Wednesday, December 28, 2011

sedikit dikit kecemburuan bersarang d aty T,T

Assalamualaikum ?
hye, Halu my dears ..
based on tajuk,
Sedikit dikit kecemburuan bersarang d aty .

fhm tak ? haha,
ok, iQ nak story2 .

dlu (Tahun lpas), iQ ada kwan yg sgt3 iQ syg .
iQ rapat sgt dgn dorg .
klau bole tak nak berpsah lnsung,
nak berkepit ja 24/7 .
nak tau sapa ?
ala, c R,E,S,N,M,N,S ngn N .
drg la kbhagian iQ .
tahun ni, ada sorunk bdak baru msuk klas kitorg .
and iQ rpat dgn bdak baru tu .
yes, iQ ngaku yg iQ terlmpau rpat dgn bdak2 tu smpai iQ lpa kwan2 iQ .
kwan iQ pnah ckp yg dya jles tgok iQ rpat dgn bdak baru tu .
ylah, iQ slalu dgn bdak tu .
smpai iQ xde msa untuk kwan2 iQ .

tahun ni jgak, ada sorunk lgi bdak baru msuk .
and kwan iQ plak rpat2 dgn bdak baru tu .
and iQ ngaku yg iQ jeles tgok drg .
tak tau knp, and iQ skrg fham mcm mna prasaan kwan iQ yg iQ tnggalkan dlu .
rsa terpinggir & rsa mcm da xda kwn .
jgn slah sngka tau, kwan iQ tu pompuan .
and iQ jgk bkn seorg LESSY !

perasaan seorg kwan kn .
jujur, iQ rndu sgt kt bdak tu .
tahun ni ja, da brp kali kmi gduh .
gduh, baik, gaduh, baik .
iQ syg sgt actually kt dya smpai iQ tak snggup gduh dgn dya lama2 .
wlaupun bnda tu bkn slah iQ, iQ akn mnta maaf .
next year, iQ tak tau lgi sma ada dya pndah tau tak .
tpi, hrap2 la tak .
iQ tak nak psah dgn dya ,
eventhough dya tu stubborn, jhat (skit) and very sensitip .
shes still my best friend .

= to all my beloved friend, i'm sorry if i've ever hurt your feelings . Cani, Sazwa, Nonoy, Echa, Nasha, Ewan and others . aQ syg sgt kt korung and aq hrap, next year kita sama2 lgi .


Thursday, December 22, 2011

Bye2 DSLR~

Assalamualaikum & Halu semua ^^
apa kabar? baik bha kn ?
well, 22.12.11 tarikh keramat untuk smua PMR candidates .
hari result d kuarkan .
Alhamdulillah, iQ dapat 5A 3B 1D .
wlaupun result iQ tak brp nak gmpak sgt .
tpi, iQ bsyukur dgn ketentuan Allah .
Alhamdulillah,

Dalam waktu2 mcm ni, telefon ibu bapa akan berdering.
msg & panggilan dri saudara mara juga sahabat handai mereka .
hnya untuk 1 sbb , "mcm mna kputusan PMR ank kau?"
kan ? dan FB juga akn cepat "hang" sbb berpusu2 bdak2 PMR update status .
Ada yg happy, ada yg sdey, ada yg buat2 kool ..

Bermacam2 ragam jga msa ambil result kat skolh ,
ada yg terlebih gembira, ada yg nangis nyesal & ada jgk yg buat muka slumber
wlaupun result cuma ckup2 makan .
iQ actually sdey tau skrg nie ,
parents iQ pnah ckp, klau dpat 6 ke 9 A akn dpt DSLR .
apa tuh ?

bnda kat atas ne la DSLR .
tpi, iQ cma dpt 5A jer ..
so, agak hampa actually .
apa pun, iQ ttp bersyukur & iQ redha .
mungkin blum rezeki iQ nak dpt 1 bnda tu .
takpe, iQ cba lgi msa SPM .=)

iQ jgk nak ucpkan tahniah kpd smua PMR candidates d sluruh negara.
yg Straight As, Tahniah !
yg Almost2 tu, pun tahniah !
yg gagal @ kurang memuaskan , xpa .. cuba lgi .
Gagal Sekali Bukan Bermakna Gagal Selamanya .

Juga, TQ sgt2 kat parents iQ yg slalu beri semangat kat iQ.
Family yg slalu beri dorongan,
Cikgu2 yg beri tunjuk ajar .
Kwan2 sperjuangan .
Alhamdulillah
iQ Cintakan Korg kerana Allah <3


Sekian, CelotehanKu .

Friday, December 16, 2011

Suara ku yang agk2 sumbang :p

Assalamualaikum ?
hyep !
ari ni iQ nak upload lagu .
siapa nyanyi ? SAIA !
haha, sumbang ne !
dsbabkan rasa boring yg melebihi had, iQ pun nyanyi2 .




Dgr2 kn & beri komen yg bagus2 ya ?
jgn yg kasar2,
i'm berry sensitive . hehe

Thursday, December 15, 2011

My Bestie

Assalamualaikum & Halu .
okee , ari nie iQ nak share 1 lagu ni .
lagu ni iQ tujukan utk nama2 yg ada kat bwah video nie kay ?
enjOy :D


i LOVE you guys .
sayang korg ketad2,
sayang aku kat korg ne dah di zip rapat2 .
siap ikat mati lgi, msuk dalam peti besi . :D
tak akn pernah luntur @ hilang @ musnah .
biarlah c obama pkai bom atom, xkan terjadi !
i lOve3 sgt9 kat :

◎ Muhammad Syazwan Obong
◎ Noraisah Saharin
◎Siti Nursyaidatul Azwah
◎ Muhammad Nasha Hafizulhilmi
◎ Rafiani Fauzi
◎ Siti Nursyafiqah Sazwa
◎ Nurul Farah Eqma
◎ Nurun Wahyun Anwar
◎ Nazirah Matli
◎ Nurul Shapikah
◎ Nur Amira Shamimi Hasfa
◎ Nafi Moment
◎ Melur Asmida
◎ Afiq Affandi
◎ sahabat2 lain
◎ abang2 angkat
◎ Kakak2 angkat
◎ Adik2 angkat
◎ Family kandung
◎ tidak dilupakan EX yg pnah hdir dlm hdup ku :p

love u guys berabis !
*gelojoh betul

Muahksx :D


: klau syg saya jgak . jom spread this song & tag saya ar .. :D

Takutt !

Assalamualaikum ?
Korg amcam ?
sihat tak ?
iQ baru smpai on 14.12.11 ari tuh ..
penat sgt !
hehe, I miss my bloggie and follower <3

ok3 , skrg iQ nak story abOut :

ini sbnrnya adalah mimpi ngeri smua pelajar 15 tahun seluruh malaysia .
RESULT !
ada yg ckp result kuar 22hb , ada yg ckp 23hb .
pening siot ,
dah la iQ takut tahap gaban benda2 ne .
yelah, kita kn xtau rezeki, nasib dan keputusan mcm mna ?
so, kita hnya mampu berdoa utk yg terbaik ..

so, to all PMR 2011 candidates .
good luck with your result kay ?



Monday, December 5, 2011

2 stOry in an EntrY

Assalamualaikum?
Hye, sperti yg korg smua bca ..
entry iQ kali ni akn ada 2 story , so ..
agk pnjang sket , sbar la mmbca ye?
ok, dgn lafas BISMILLAH .

stOry 1st. is

OMBAK RINDU
ok, cerita ne tersangat2 la best.
and, di Malaysia dia da kalahkn kutipan hari pertama TWILIGHT.
iaitu sebanyak RM750,000 . twilight iQ xingt plak .. hehe
ramai org ckap yg cerita ne akn wat korg nanges.
betul ke?
iQ tak nanges pun.
maybe sbb iQ da pnah bca nOvel tu, and iQ da tau ending dya.
so xdpt la nak feeling lebih2 .
pelakOn & jalan cerita iQ bagi 5 stars !
serius, iQ tgOk ceta ne pda 4.12.11
and guess what? wlaupun da hari ke 4 still penuh panggung tu !
tpi, masalah org Malaysia ne lau tgOk filem 1 ja.
suka jadi pengritik tak di iktiraf.
Fuhh~ nak berbuih dgr org blakang bcerita.
dah tu, finish movie siap tepuk tgn plak .
mau ja iQ pusing pastu jerit.
"Ada AarOn Aziz, Maya Karin tau Lisa Surihani ka Di dePan tu?"
but, POSITIVE ..
maybe drg tepuk sbb movie tu mmg terbaek la kn?
keluar panggung mmg ada dua tiga org mata merah.
kOnpOm feeling abis !

2nd story.

Gambar apa tuh ?
tau tak? lau tak tau mmg korg bkn warganegara yg asli la ..
e2lah Menara Berkembar Petronas .
esOk iQ akn pegi Kuala Lumpur .
actually mum & dad iQ ada seminar kat Shah Alam.
so, iQ ngn my brOs sbagai bOdyguard.
*actually, menyebok*
ala, sesekali ikut drg honeymoon kn? haha
dri KKIA around jam 8 mcm tu ..
dri KL iQ akn ke Johor dlu .
lawat nenek kat sna,
stay abOut sehari dua ..
pas2 iQ pegi KL lagi ..
iQ balik sini On 12.12.11
InsyaAllah. sdey gak sbnrnya ni..
terlepas nak tgOk STACY kat Padang Merdeka
on 11.12.11 .
pegi yg kat KL?
no thanks, xda Stacy kat sana ! huhu
nak tau 1 secret tak?
sbnrnya agk lma gak iQ tak naik Kapal terbang ..
jujur, TAKUT~
ylah, gayat kowd ..
OMG, surely ..
iQ xmau duduk dkt tingkap !!

sekian Celoteh-an Ku ..
Bye KK ~ see u in a few days :p


BloG.BuDak.cOmOt
BlOg.Ci.SumanDak
iQah.Shai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm a converse princess

Link3 .. Jom share link sayangs